Arcuri pentru incepatori – compound

From the Blog

Arcuri pentru incepatori – compound

Am avut si am cereri pentru arcuri compound RTS kit, cele cu preturi pana in 2500 de lei si in 90% din cazuri mi se spune ca: “Vreau sa incep sa trag cu arcul compound si in prima faza vreau unul mai ieftin si mai incolo o sa-mi iau altul mai perfomant.” Acum, bineinteles, fiecare isi cunoaste bugetul si cat se poate intinde sa plateasca pentru hobby.

Sfatul meu insa este,decat sa-ti cumperi acum unul ieftin (doar pentru faptul ca ai banii pentru el), mai bine mai strangi cureaua o perioada si iti cumperi unul mai scump pe care sa nu il mai schimbi foarte repede, de preferat niciodata. Sfatul este valabil doar pentru cei ce vor sa faca un pic de performanta.

Toti care au de-a face cu arcurile compound stiu ca cei ce si-au cumparat KIT-uri si-au schimbat accesoriile in primele luni si apoi in aproximativ un an si-au schimbat si arcul. De doua ori daunator: si financiar si ca si continuitate in trasul cu acelasi arc. Sa vinzi un arc compound second hand inseamna sa pierzi aproximativ 40% din pret, fara sa vorbim de accesoriile ieftine de pe el la care pierzi 70%. Si sa vinzi arcul dupa un an cand de abia ai inceput sa-l cunosti si sa o iei de la capat cu altul te arunca cu o jumatate de an de experienta inapoi. Un arc incepi sa-l simti ca fiind o extensie a ta dupa aproximativ 3 ani de tras cu el, timp in care ajungi sa-i cunosti aproape toate toanele si reglajele.

Apar in fiecare an arcuri noi, mai lustruite si mai mediatizate,cu “tehnologie noua” etc, care mai de care iti fac cu ochiul , dar pot sa afirm ca incepand din 2007 incoace, arcurile compound ,in afara de “operatii estetice” nu au suferit de transformari majore. Asta facand referire la principalele branduri de pe piata.
Asa ca, inca o data, luati-va de la inceput un arc bun si nu il mai schimbati macar 5-6 ani !
Diferenta in precizie nu o face arcul ci indianul din spatele lui. Scoruri perfecte se trageau si in 2003 cu arcurile de atunci.

Iar cat despre brand si alegerea lui ,(ma refer din nou la principalele branduri) , in ziua de astazi sunt , ca si tehnlogie si fiabilitate, pe picior de egalitate. Diferentele sunt de aspect si pret.

Articol scris de Vali Muresianu

Loading...