Tehnica de baza – Pozitia picioarelor

From the Blog

Tehnica de baza – Pozitia picioarelor

Stabilitatea corpului este data în primul rând de poziția picioarelor. Se întâlnesc două tipuri:

standard (square) – picioarele au tălpile paralele, vârfurile pe aceeași linie iar corpul este perpendicular pe linia de tragere. Călcâiele, șoldurile și umerii sunt aproximativ în același plan. Este mai frecvent întâlnită la arcașii care trag mai mult target fiind o poziție statică dar mai ușor de obținut.

deschisă (open) – vârfurile nu sunt pe aceeași linie iar aceasta are o deviație de 20-30 de grade față de linia de tragere, fapt pentru care umerii, șoldurile și călcâiele nu mai sunt în același plan. Întâlnită în general la arcașii care trag mai mult în teren denivelat, păduri, unde terenul nu prmite întotdeauna o poziție rigidă iar arcașii trebuie să se adapteze.

Alegerea poziției ține de arcaș, cu cât este mai comodă iar stabilitatea este mai mare cu atât vi se potrivește mai bine. Indiferent de alegere, tălpile trebuie să fie paralele. Distanța dintre tălpi să fie aproximativ lățimea umerilor și nu lăsați genunchii în spate dar nici nu-i încordați, aceștia să fie relaxați și ușor flexați spre față.

Încercați să reproduceți tot timplul aceeași poziție pentru că inconsistență unghiului format de linia vârfurilor picioarelor și direcția de tragere poate influența orizontal grupajul pe țintă. Alocați timp pentru adaptarea la teren, găsiți zonă cea mai plată din zonă din care trebuie să trageți.

Greutatea trebuie distribuită egal stânga-dreapta chiar dacă avem o greutate în plus (arcul), iar distribuirea față-spate este recomandat să fie 40 pe spate (călcâie) și 60 pe față (vârfuri) pentru o stabilitate mai bună. O încălțăminte cu o talba dreaptă și constanța în grosime ajută la distribuirea și controlul greutății.

AA – Hit the X

 

Loading...