Exercitii pentru cresterea puterii de tragere

From the Blog

Exercitii pentru cresterea puterii de tragere

Tracțiuni la bară fixă sau scripete

Spatele este zona care lucrează cel mai mult în timpul tragerii, aceasta menținând toată forța arcului prin mișcarea omoplatului prin rotire. Tractiunile lucrează mușchii folosiți și în timpul tragerii în același timp întărind și mușchii antebrațului. Dacă nu reușiți să faceți tracțiuni cu greutatea corpului, puteți folosi o bandă elastică în care să vă sprijiniți piciorul sau la aparatul cu scripete.

 

Ramat cu gantera sau aparat

Un exercițiu care se propie mai mult de mișcarea în sine de a întinde arcul, se poate executa atât cu ganteră cât și cu kattlebell sau altă greutate cum ar fi un sac cu nisip sau un bidon cu apă, ideea este să vă apropiați cât mai mult de forța arcului și după un timp să o depășiți. Foarte important este să faceți exercițiul cu ambele mâini pentru a evita dezvoltarea mușchilor doar pe o parte a corpului.

 

Ridicari laterale sau verticale

Deși este o diferență semnificativă între greutatea unui arc tradițional (o medie de 300-400g) și cea a unui recurve olimpic sau compound  (o medie de 3-4kg), umerii sunt la fel de importanți pentru a susține arcul în timpul tragerii.

 

Flotari

Recomandate atât pentru dezvoltarea forței în zona superioară a corpului cât și în timpul încălzirii, fiind un ecercitiu care antrenează mai multe grupe de mușchi, cel puțin o serie de 8 repetări în timpul încălzirii. nu este nici o problemă dacă nu reușiți să executați decât 3 sau 5, după o săptămână puteți crește numărul lor cu una și tot așa până ajungeți la 8 sau 10 repetări.

 

Deși am enumerat doar 4 exerciții cu oarecare variațiuni, nu înseamnă că alte exerciții nu vă ajută chiar dacă nu lucrează mușchii folosiți în tirul cu arcul, mișcarea și exercițiile fizice sunt indicate să fie executate constant pentru a păstra o condiție fizică optimă atât în forța cât și în rezistentă.

 

AA – Hit the X

Loading...